Pentru ca tocmai facusem cunostinta cu Valchromat-ul – promovat ca “MDF ecologic si mai frumos” – am zis c-ar fi frumos sa combin un stejar cu el.

Ca deobicei, ideea de baza: “elemente simple, repetitive, identice, a caror asamblare sa permita crearea unui alt obiect, evolutiv, adaptat si adaptabil”. De exemplu, azi ai nevoie pentru a pune televizorul, dar mâine te apuci de citit carti si ai nevoie de o biblioteca.

I-am pus suruburi negre – care se folosesc la rigips – pentru contrast. Cele normale ar fi trebuit ascunse cumva, ca nu se “pupau” cu ideea mea estetica.

In prima poza, diferenta intre “cu ulei” si “fara ulei”.

L-am fabricat intr-o singura zi de munca, la Fabrica, atelierul de la Strasbourg in care oricine poate veni si poate folosi sculele puse la dispozitie de o asociatie. Se plateste in functie de cât ai nevoie (o zi, o saptamâna, o luna sau un an).

Dupa aproximativ 2 ani l-am dezmembrat, nu mi-a placut deloc ca era foarte greu si aproape ca-i simteam greutatea in casa. Nu mi-a placut nici cum s-a comportat Valchromat-ul la interactiunea cu praful. Nu cred ca in viitor voi mai folosi, oricât de “MDF ecologic” este.